19:00

Skene IF

Referat: Kållered SK - Skene IF

Ny tabelltrea efter dagens vinst

Inför borta matchen mot Kållered SK fanns det bara ett läge idag och det var framåt och mot 3 pinnar. Inledningen av matchen bjöd lagen på varsin farlig målchans dock utan nätprassel. Efter denna riviga inledning satte vi matchen och kontrollerade spelet på samtliga positioner.

I den 18:e kom belöningen efter bra spel på mittfältet och boll till Rinor D som lurar bort 3 gubbar inne i straffområdet innan han behärskat sätter bollen nere vid målvakten högra stolpe till 0-1

Ett varierande anfallsspel och motståndarna får jobba hårt för att inte släppa igenom oss. Skott utifrån räddas av målvakt, vi kommer till avslut i många anfall och hela tiden kan vi komma rättvända till boll. I den 32:a blir GG fälld strax utanför straffområdet och solklar frispark och gult. Frisparken tar David Lundin hand om och vi får se en repris från ”vårmötet” där han ur snyggt lägger bollen över mur och in i första krysset till 0-2.

Sonny nära att definitivt stänga matchen i den 34:e i fritt läge men målvakt utför en bra räddning. Rinor ännu närmare i den 44:e när skott utifrån tar i överliggaren och ut.

En riktigt bra och kontrollerad första och mycket rättvist 0-2 inför andra

Andra halvlek är bara 3 minuter gammal när Sonny får vända upp inne i straffområdet och sätter den stenhårt nere vid stolpen till 0-3 i den 48:e

Kållered kommer upp i några strö anfall men Fatlum har god kontroll på det lilla dom skapar. Alfon Ryberg är exemplariska i mittlåset och styr och ställer. Spiken i kistan trycker David in i den 56:e efter ha fått en motorväg helt fri på sin vänsterkant. Mycket behärskat lägger han bollen under en utrusande målvakt till 0-4.

Vi gör många byten efter detta mål och samtliga på bänken får speltid, allt från 30 till 15 minuter. Blir ingen förändrad matchbild utan vi har roligt ute på planen och anfallen avlöser varandra.

I den 60:e tilldelas vi straff efter att Sonny gjorts ner inne i straffområdet. Anton GG stegar fram och skjuter högt mot målvakten högra kryss men Kållereds målvakt gör en riktigt vacker räddning med handen och styr bollen utanför stolpen. Inga hängande huvuden för det utan vi fortsätter med vårt fina spel över hela plan.

Tyvärr släpper vi in en enkelt mål i den 90:e, synd då Fatlum och hela laget verkligen var värda att hålla nollan idag efter en mycket bra match.

Flera andra matcher spelades igår och både Hestrafors och Dalstorp åkte på torsk och vi passerade båda och parkerar på en mycket stark 3:e plats i tabellen. De flesta lagen går på sommaruppehåll men både vi och Öckerö valde att spela 13:e omgången innan ledigheten och denna spelas på lördag 1 juli på Vävarevallen.

Öckerö som ligger på en andra plats i tabellen och sju pinnar före oss ska allt få sig en match nere vid vår borg på lördag. Hoppas på VÄLDIGT mycket support från sidan som hjälper killarna att minimera avståndet upp till Öckerö. Mer om det till veckan. Ny njuter vi i midsommar efter vinsten och börjar fokusera på match igen på måndag.